De circulaire bouwhub
Geef bouwmateriaal een tweede leven!

De circulaire bouwhub is dé plek waar gebruikte bouwelementen en -materialen tijdelijk worden opgeslagen, bewerkt en gereed worden gemaakt voor een nieuwe bestemming.

Alleen samen kunnen we de cirkel rondmaken en daarom is de hub beschikbaar voor iedereen die zich hier sterk voor wilt maken. Van sloopbedrijven, (ontwikkelende) bouwers tot woningcorporaties, architecten en opdrachtgevers. Samen zorgen we ervoor dat het hergebruiken van bouwmaterialen geen moeite meer is.

De hub is gevestigd aan de rand van Alkmaar en lokaal georiënteerd om transportbewegingen (en dus CO2- en stikstofuitstoot) zo veel mogelijk te beperken. Naast de fysieke locatie maakt de hub gebruik van digitale, online marktplaatsen om vraag en aanbod samen te brengen.

Meer weten over de bouwhub van GP Groot? Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen

Ontdek de voordelen van de circulaire bouwhub

Geef bouw-
materialen een
tweede leven

Zonder gedoe
herbruikbare materialen
opslaan of aankopen

Bespaar kostbare
grondstoffen
en
voorkom CO2-uitstoot

Ontvang rapportage
voor uw eigen
MVO-verslaglegging

Maak de cirkel rond
binnen de regio,
of zelfs uw project!

Draag bij aan
de circulaire
bouweconomie

Faciliteiten van de circulaire bouwhub

  • Opslag: De circulaire bouwhub faciliteert de fysieke opslag van herbruikbare materialen. We kunnen materialen tijdelijk in opslag nemen of opslaan totdat een nieuwe koper zich voordoet.
  • Registratie: Van ieder product registreren wij de herkomst en de nieuwe bestemming. Op deze manier maken we de circulaire toepassing inzichtelijk en berekenen we de CO2-besparing.
  • Bewerking: In de hub worden materialen bewerkt en gereed gemaakt voor gebruik.
  • Social Return: De hub heeft tevens een sociale functie. We bieden werkplekken aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en helpen hen om te re-integreren in het arbeidsproces.
  • CO2-besparing: Hergebruik van bouwmaterialen en verkorte transportafstanden leveren een CO2-besparing op. Wij maken dit inzichtelijk en leveren de rapportages voor je eigen MVO-verslaglegging.
  • Transport: Herbruikbare materialen laten ophalen of langsbrengen op locatie? Ook dat kan!
  • Adviesdiensten: We helpen andere organisaties graag hun duurzaamheidsambities te concretiseren én realiseren. We leveren hiervoor verschillende diensten. Zo helpen we circulaire ambities te vertalen in een aanbesteding of bestek, maken we kansen voor hergebruik inzichtelijk en kunnen we regionale zoekopdrachten uitvoeren voor herbruikbare materialen.

Benieuwd wat de circulaire bouwhub voor jou kan betekenen?

Contact opnemen
Locatie en openingstijden

De bouwhub van GP Groot is gevestigd aan de Vennewatersweg 2B in Heiloo. De hub is open op afspraak.

Maak een afspraak
Aanbod tweedehands bouwmaterialen via Insert

Op de Insert Marktplaats vind je ons actuele aanbod herbruikbare bouwmaterialen. Hier kun je materialen reserveren om deze vervolgens in de bouwhub op te halen.

Naar de Insert Marktplaats
Tweedehands bouwmaterialen

voor woningcorporaties

Woningcorporaties vervullen een aanjagende rol in de circulaire bouweconomie en zetten grote stappen op het gebied van materialenhergebruik. Om woningcorporaties hier zo goed mogelijk in te ondersteunen werken we samen met Re-Use. Via de digitale marktplaats van Re-use kan je vrijkomende materialen registreren en wordt de CO2-besparing inzichtelijk gemaakt.

Naar Re-Use
Tweedehands bouwmaterialen

voor particuliergebruik

Tweedehands materialen geschikt voor particuliergebruik bieden we aan via het online Marktplaatsaccount van GP Groot.

Naar GP Groot Marktplaats
Circulair bouwen
Meer circulariteit in de bouw

De bouwsector moet meer circulair gaan werken. Hoe we dat doen? Samen!

Daarom helpt GP Groot alle partners in de bouwketen hierbij. Vraag onze brochure aan en ontdek hoe we jou kunnen helpen. Inclusief alle circulaire bouwmaterialen die je nu al kunt gebruiken. Laten we er samen iets moois van maken!

Vraag de brochure circulair bouwen aan
Samen bouwen aan een duurzame toekomst

In 2050 moet Nederland circulair zijn. Dat klinkt nog ver weg, maar de tussentijdse doelstellingen komen snel dichterbij. In 2030 moet Nederland al de helft minder grondstoffen gebruiken.

In een circulaire bouweconomie worden bouwelementen en -materialen keer op keer hergebruikt. Eén van de grootste uitdagingen hierin is het matchen van vraag en aanbod in tijd, locatie, kwantiteit én kwaliteit.

Met de bouwhub slaan we een brug tussen vraag en aanbod en helpen we opdrachtgevers, bouw- en sloopbedrijven de circulaire bouweconomie regionaal mogelijk te maken en hun duurzaamheidsambities te verwezenlijken.

Meer informatie en contact

Samen met ons bouwen aan een duurzame toekomst?

Of bel direct 088 – 472 07 00

Stuur ons online een bericht of bel 088 - 472 00 00

Direct contact