Bouw mee aan een duurzame toekomst

In 2050 moet Nederland circulair zijn. Dat klinkt nog ver weg, maar de tussentijdse doelstellingen komen snel dichterbij. In 2030 moet Nederland al de helft minder grondstoffen gebruiken.

In een circulaire bouweconomie wordt materiaal dat vrijkomt bij bouw-, renovatie- en sloopwerkzaamheden niet gezien als afval, maar als grondstoffen en als basis voor nieuwe producten. Bouwelementen en -materialen worden keer op keer hergebruikt.

GP Groot is pionier op het gebied van circulair slopen en weet als geen ander hoe je bouwmaterialen kan hergebruiken. In 2022 hebben we de circulaire bouwhub geopend, waarmee we een brug slaan tussen vraag en aanbod van tweedehands bouwmaterialen.

Zo helpen we opdrachtgevers, bouw- en sloopbedrijven de circulaire bouweconomie regionaal mogelijk te maken en hun duurzaamheidsambities te verwezenlijken.

Circulaire bouwhub regio Alkmaar e.o.
Geef bouwmaterialen een tweede leven!

De circulaire bouwhub slaat de brug tussen vraag en aanbod van herbruikbare bouwmaterialen. Het is dé plek waar gebruikte bouwmaterialen tijdelijk worden opgeslagen, bewerkt en gereed worden gemaakt voor een nieuwe bestemming.

Meer over de circulaire bouwhub
Circulair slopen
Alleen door circulair te slopen kan er duurzaam worden gebouwd

GP Groot is pionier op het gebied van circulair slopen. Wij maken locaties, op een zo duurzaam mogelijke wijze, gereed voor hun nieuwe bestemming. Voor ieder project – groot of klein – brengen we circulaire kansen in kaart. Materialen en grondstoffen die vrijkomen brengen we zo hoogwaardig mogelijk terug de keten in.

Meer over circulair slopen

Direct contact

Wilt u samen met ons bouwen aan een duurzame toekomst?

Wij komen graat met u in contact. Of bel direct 088 472 07 00

Stuur ons online een bericht of bel 088 - 472 00 00

Direct contact