Waar we voor staan

We hebben ons advies/ingenieursbureau voor advies, ontwerp en de technische uitwerking, plus vier gespecialiseerde bedrijven voor de realisatie. Daarmee bieden we onze opdrachtgevers een totaalconcept.

Wonen, werken, sporten, recreëren: alles erop en eraan, dat doen we het liefst. We zijn op ons best als het gaat om binnenstedelijke herstructurering. Daar komt alles bij kijken: slopen en de bodem saneren, ontwerpen en engineeren, riolen aanleggen én de openbare ruimte inrichten. Projecten pakken we integraal op. Dan kunnen we zoveel efficiënter werken, echt toegevoegde waarde leveren in het proces.

We doen alles zelf

Onze medewerkers zitten niet alleen maar achter een bureau, ze hebben ook kleur op hun wangen. Ze weten hoe het werkt. En dat we niet alleen het denkwerk doen, maar ook de handjes hebben om het uit te voeren, maakt dat we al jarenlang kwaliteit leveren. Onze mensen komen uit de regio, we leiden ze zelf op, met de normen en waarden van ons familiebedrijf. Nooit overlast? Dat vinden we normaal. Met GP Groot is het gewoon voor elkaar.

Samen slimmer

We werken op basis van Design & Construct of als partner in bouwteams. We zorgen samen voor een goede risicoanalyse, een waterdicht bestek en een doordacht plan van aanpak. Én bedenken slimmigheden, waarmee we kunnen besparen. We kennen alle standaarden van de gemeentes en ontwikkelen steeds meer specialismes waarmee we de hele keten kunnen ontzorgen.

Het moet en kán
echt anders

Er ligt een enorme opgave in ons land. We hebben elkaar hard nodig, moeten veel beter gaan samenwerken: efficiënter, transparanter. Het Rotterdamse Convenant is ons voorbeeld: intensief co-makerschap tussen overheid en MKB. Eerst zeggen wat wij gaan doen, en dan pas wat de opdrachtgever moet doen. Visie en plan net zo belangrijk maken als de prijs. Daarmee kunnen we de infrabouw gezond maken, faalkosten écht terugbrengen, kwaliteit leveren tegen lagere kosten. Dat maakt ons werk niet alleen leuker, het brengt ook rust in de markt voor alle partijen. We zijn daar dus ook met elkaar verantwoordelijk voor.

Vertrouwen
is de basis

Dat blijven we uitdragen. Verbindingen leggen, dat is typisch GP Groot. Met de gemeenten Alkmaar en Hoorn hebben we nu een convenant afgesloten, samen met collega-bedrijven. Bij de regionale partners zit de directeur zelf aan tafel en herkennen we enorme bevlogenheid. Gemeentes, projectontwikkelaars, ondernemers, inwoners, kopers: het moet goed voelen voor iedereen. We streven allemaal hetzelfde na: een sterke regio, een duurzame toekomst.

Blijven leren

Natuurlijk, de huidige aanbestedingsregels zitten nieuwe vormen van samenwerking vaak in de weg. Maar als bedrijf moet je ook naar je eigen processen durven kijken. Faalkosten ontstaan ook daar. Daarom werken we bij GP Groot structureel aan het verbeteren van onze eigen organisatie: een stabiele basis, continu innoveren, slimmer samenwerken, time management, eigenaarschap op de werkvloer en lean werken. Alleen zo kunnen we ons blijven onderscheiden.

Circulair slopen,
klimaatbestendig bouwen

Klimaatverandering heeft grote impact op onze leefomgeving. Extreem weer dwingt ons om na te denken over de inrichting van de openbare ruimte. Door energiezuinig en klimaatbestendig te ontwerpen en te bouwen bieden we als GP Groot infra en engineering oplossingen voor de uitdagingen van deze tijd. GP Groot sloopwerken en saneringen helpt klanten circulair te slopen en te saneren. Vrijgekomen producten, bouwmaterialen en grondstoffen worden opnieuw ingezet.

Aansluiting op de organisatie

Met onze kennis, expertise en netwerk sluiten we onze dienstverlening perfect aan op de activiteiten van de andere GP Groot bedrijven. Zo creëren we steeds meer waarde voor onze klanten en maken we ook als organisatie de cirkel rond.

Direct contact

Advies of snel een antwoord nodig?

of bel HB Adviesbureau 088 472 06 00

Stuur ons online een bericht of bel 088 - 472 00 00

Container huren Direct contact