GP Groot sloopwerken en saneringen kreeg begin dit jaar een mooie opdracht van Woningcorporatie Eigen Haard in Amsterdam; het slopen en saneren van woningen aan de Kramatweg in Amsterdam.

Begin dit jaar zijn de woningen door de corporatie aan ons overgedragen en veilig afgezet met de bouwhekken. Nadat de benodigde asbestinventarisatie was uitgevoerd en de sloopmelding akkoord bevonden, zijn we in maart jl. gestart met het verwijderen van het asbest en het oogsten van herbruikbare materialen uit de woningen. Na het oogsten zijn de sloopwerkzaamheden gestart en zijn alle overgebleven materiaalstromen afgevoerd naar GP Groot recycling om weer te worden opgewerkt naar grondstoffen en nieuwe producten. Zoals bijvoorbeeld betongranulaat als grindvervanger voor beton, kunststof kozijnen naar granulaat voor nieuwe kozijnen en hout voor de spaanplaatindustrie. Hiermee is 260 ton aan CO2 uitstoot vermeden!

In totaal is er door ons aan grondstoffen terug gewonnen: 42 wc potten, wastafels, kranen, wasmachineaansluitingen , CV ketels, ruim 120 binnen en buiten deuren, het bijbehorende hang- en sluitwerk, 50 m3 vloeren en dakhout, 15 m3 balkhout, 125 ton A-hout (direct hergebruik), 125 ton B-hout, 100 ton BSA , 10 ton gips, 17 ton kunststof kozijnen, 5 ton glas, 30 ton ijzer en non-ferro, 500 ton betonpuin en 1800 ton gemengd puin (t.b.v. recycling).

GP Groot sloop en saneren heeft de werkzaamheden aan de Kramatweg in Amsterdam voorlopig afgerond. De portiekwoningen en bijbehorende fundatie zijn verwijderd en het terrein ligt klaar om bouwrijp te worden gemaakt. De laatste werkzaamheden worden weer vanaf de bouwvak opgestart.

Wilt u bij uw sloop- en saneringswerkzaamheden CO2 uitstoot besparen en meer weten over onze activiteiten? Neem contact op met GP Groot sloopwerken en saneringen, Bert de Vilder, b.devilder@gpgroot of bel 088 472 07 00.

GP Groot: Samen maken we de cirkel rond